اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد تب کریمه کنگو؛ بیماری کُشنده تابستانی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۵؛ هشدار گرمای شدید در ۲۹ استان مشاغلی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود محرومیت ۱ تا ۱۰ ساله برای متخلفان کنکور دستگیری شرور معروف و ۸ متهم دیگر در پرونده نزاع مرگبار جنوب شرق تهران

آسیب نوسانات فشارخون به سلامت قلب و مغز

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نوسان فشار خون می‌تواند هم منادی زوال عقل و هم بیماری قلبی باشد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 23
کد خبر: ۲۰۹۸۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، محققان استرالیایی گزارش دادند که فراز و نشیب در عرض ۲۴ ساعت یا حتی طی چند روز یا هفته در فشار خون، با اختلال در تفکر مرتبط است.

 

تغییرات بیشتر در فشار خون سیستولیک که عدد بالا در زمان خوانش است، با سفت شدن شریان‌ها همراه است که با بیماری قلبی مرتبط است.

 

«داریا گاتریج»، نویسنده اصلی از آزمایشگاه علوم اعصاب شناختی پیری و اختلالات شناختی دانشگاه استرالیای جنوبی، گفت: «درمان‌های بالینی بر فشار خون بالا تمرکز می‌کنند، در حالی که نوسان‌های فشار خون را نادیده می‌گیرند.»

 

گاتریج در ادامه افزود: «فشار خون می‌تواند در بازه‌های زمانی مختلف - کوتاه و طولانی- در نوسان باشد و به نظر می‌رسد که این روند خطر ابتلاء به زوال عقل و مشکل در سلامت عروق خونی را افزایش می‌دهد.»

 

محققان این موضوع را روی ۷۰ سالمند سالم ۶۰ تا ۸۰ ساله که هیچ نشانه‌ای از زوال عقل یا اختلال تفکر نداشتند، مورد مطالعه قرار دادند. این تیم فشار خون شرکت کنندگان را کنترل کرد، آزمایش شناختی از آنها بعمل آورد و سفتی شریان در مغز و شریان‌های آنها را اندازه‌گیری کرد.

 

گاتریج گفت: «ما متوجه شدیم که تغییرات فشار خون بالاتر در یک روز و همچنین در طول روز با کاهش عملکرد شناختی مرتبط است. ما همچنین دریافتیم که تغییرات فشار خون در فشارخون سیستولیک با سفتی عروق خونی بالاتر در شریان‌ها مرتبط است.»

 

او گفت: «این نتایج نشان می‌دهد که انواع مختلف تغییرپذیری فشارخون احتمالاً مکانیسم‌های بیولوژیکی زیربنایی متفاوتی را منعکس می‌کند، و تغییرات فشار خون سیستولیک و دیاستولیک هر دو برای عملکرد شناختی در افراد مسن‌تر مهم هستند.»

 

به گفته محققان، تغییر فشار خون به طور بالقوه می‌تواند به عنوان یک نشانگر بالینی اولیه یا هدف درمانی برای اختلال تفکر باشد./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار